tiistai 9. toukokuuta 2017

Muutkin kuin mummot kutoo - Knit in Public Day 10.6.2017

Tosin mummoja on usein kiittäminen, että moni meistä on oppinut kutomaan. (Itse tosin innostuin enemmän ompelemaan, koska toinen isoäitini on mahtavan taitava ompelija. Toinen isoäitini kutoi superkapeita ja tiukkoja villasukkia ja lapasia, ja siitä juontuu edelleenkin haluni käyttää erittäin istuvia sukkia ja lapasia..).

Lauantaina 10.6.2017 vietetään kansainvälistä Knit in Public -päivää eli KIPiä. Tapahtuman tarkoituksena on kutoa/ neuloa/ virkata julkisilla paikoilla, tuoda käsitöiden tekemistä ja iloa kaikkien nähtäville, ja osoittaa, ettei tarvitse olla tietyntyyppinen tai -ikäinen voidakseen rakastaa kutomista. Tapahtuman mottona on "Better living through stitching together" eli noin vapaasti käännettynä 'parempaa eloa yhdessä neulomalla'. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen on siis tapahtuman kantava teema. Meidän pienen kässäkerhon ajatukseen tämä sopi loistavasti, ja olemme aiemminkin pari kertaa käyneet kahviloissa (ja viinilasillisellakin) kutomassa & virkkaamassa.

KIPit alkoivat vuonna 2005 ja niitä on sen jälkeen vietetty välillä jopa viikon mittaisena tapahtumana; viime vuosina yhden päivän ajan aina kesäkuun toisena lauantaina. Vuonna 2016 mukana oli yli tuhat tapahtumapaikkaa 57 maassa. Suomessakin osallistujia on ollut, pääasiassa järjestäjinä ilmeisesti usein lankakaupat. Emme ole ennen osallistuneet, saatika järjestäneet vastaavaa, joten jännityksellä odotamme kesäkuuta! Kyllä - tänä vuonna minä ja Mari haluamme olla mukana myös, joten tässä on kutsu: saavu kutomaan - ja toki myös virkkaamaan - kanssamme Esplanadin puistoon Helsinkiin lauantaina 10. kesäkuuta (olemme alustavasti paikalla klo 11-14)!

Jonkunlaisen teeman päivälle mekin tahdoimme, ja Just Niinku Strömsöläisten kanssa ideoimme pienen neulegraffitin, jonka parissa aiomme puuhastella kesäkuisena lauantaina jossain päin Espan puistoa pienen piknikin ohella. Mari aiemmin hieman vinkkasi aiheesta, ja tadaa: tässä on työmme:


Tai no, siitä vielä puuttuu jotain..

..mutta 10.6. se näyttää tältä!
(Kuvassa Joroisilla sijaitsevan Riikka-Piikan upea työ,
jonka näin aiemmin kevättalvella vihdoin livenä!) 

Tai ehkä enemmän tältä..?
(Riikka-Piikan edessä tämäkin fillari!)


Kyselin Helsingin kaupungilta, miten neulegraffitiin suhtaudutaan, ja saimme vastauksen, että emme voi puihin tai aitoihin "bombata" taidettamme; korkeintaan penkkiin, kunhan viemme teoksen päivän päätteeksi pois. Joten päätimme, että teemme oman kannettavan taideteoksemme tuon yhden päivän ajaksi. Ja se on tuo lasten leikkimopo, jonka aiomme päällystää erilaisin neulotuin ja virkatuin tilkuin! Valmistelemme joitain osia jo ennakkoon, mutta Sinä olet tervetullut viimeistelemään työn kanssamme! Tai tuo ennakkoon tekemäsi neulekoriste mopoomme!

Varaa siis jo viimeistään nyt lauantai 10. kesäkuuta, ja tule Espalle kanssamme! Varaudu sään mukaan, ota mukaan pätkä jämälankaa ja virkkuukoukku tai puikot, ja tule moikkaamaan meitä! Tapahtuma löytyy pian myös KIPin virallisilta sivuilta, jonka kautta löydät muutenkin lisätietoja aiheesta. Ja kommentoi ihmeessä alle, jos sinua kiinnostaa tai halaut kysyä jotain, ja seuraa blogia - kirjoittelemme tapahtumasta vielä lisätietoja.


Kesä mielessäin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti