maanantai 10. huhtikuuta 2017

kiEMura Karnaluksissa

kiEMuralla -blogin syntymää vietettiin asiaan kuuluvasti "matkoilla". Mikä muu sopikaan aiheeseen kuin visiitti Tallinnan Karnaluksiin. Ajankohta oli parempi kuin hyvä, koska huhujen mukaan myymälää ollaan juuri uusimassa, ja suurin osa tavaroista olikin jo päässyt paikoilleen upouusiin hyllyihin ja silmiä hivelevään värijärjestykseen! Aiemmasta "kaaoksesta" oli noussut uljas ja upea feeniks-lintu!

Jos Karnaluks ei ole tuttu, niin kyseessä on valtava kahden kerroksen "ompelu- ja käsityömaailma". Jos et pääse Tallinnan retkelle, niin nettikauppakin toimii hyvin (postikulut ovat hieman isot, joten kannattaa yhdistää vaikka kaverin kanssa tilaukset). Moni on Karnaluksista kirjoitellutkin, hyviä ohjeita mm. paikalle saapumiseen löytyy ainakin tämän linkin takaa ja kokemuksia reissusta mm. täältä

Itse olimme kovasti lähdössä etsimään myymälää julkisilla, satamasta kun lähtee suora bussiyhteys (linja 2) Karnaluksin lähelle (bussilippu maksaa 2€); jää pois kyydistä joko Keskturgilla, tai Autobussijaamilla.

Tallinnaan saapuessamme satoi kuitenkin niin paljon, ettemme jääneet odottelemaan bussia puolta tuntia, vaan nappasimme taksin K.A.Hermannille, 10€. Kannattanee kuunnella hetki muita taksijonolaisia, todella moni (nais)porukka oli samalla retkellä :)

Oikea paikka löytyi helposti, koska olimme tutkineet netistä tarkkaan, miltä rakennus ja oikeat ovet näyttävät. Ulospäin kun ei juurikaan näy kaupan nimeä tai kylttejä. Takit ja reput jätimme ilmaiseen narikkaan, ja myymälästä löytyy myös asiakas-wc. Suosittelemme silti tankkaamaan hyvän aamiaisen pohjille, sekä varaamaan vesipullon mukaan - kaupasta ei hetkessä selviä ulos!


Ah, mikä harmonia!

Helmivalikoiman murto-osa

Todistusaineistoa taivaasta

Lankaosasto yläkerrassa on vielä vanhalla
järjestyksellä, tosin ei tässä mitään vikaa ole!

Nauhoja.
Myös sellaisia, joita et tiennyt tarvitsevasi.

Ja tässä kohtaa unohdin, minkä värisiä ja mittaisia ketjuja tarvitsimmekaan..!


On aivan ehdotonta tehdä etukäteen ostoslista, koska valikoimat ovat niin valtavat, että kaikki ennakkosuunnitelmat unohtuvat, jos ne ovat vain päässäsi. Jos Eurokankaassa vetoketjun valitsemiseen on tarjolla kaksi sävyä, täällä ketjuja on niin paljon, että ilman tilkkua et selviä valinnasta. Tosin hinnat ovat sen verran edulliset, ettei haittaa jos mukaan tarttuu parikin vaihtoehtoa. Eihän kenelläkään voi olla liian monta vetoketjua - tai mitään muutakaan tarviketta (langoista puhumatttakaan..).



Epätoivo! :D

Tee enemmän asioita, jotka saa silmät loistamaan!

Selvisimme kassajonoon (jossa menee aikaa, eli älä tule kiireessä!) reilun parin tunnin kiertelyn jälkeen, mukanamme maltilliset (isot) ostoskorit semipullollaan. Miinusta asiointiin tulee siitä, että lisätarvikkeet, kuten soljet, lenkit ja lukot, napit ja vastaavat ovat myynnissä "nappiputkiloissa", jotka pitää ottaa kassalle mukaan, eli ruuhka-aikaan kaikki vaihtoehdot eivät ole välttämättä esillä. Ja näiden laskeminen kassalla kestää. Ratkaisisimme ongelman samalla tavalla kuin kangasmyynnin, eli joku myyjistä hoitaisi laskemisen valmiiksi.

Hintataso oli (tuotteesta riippuen) jonkin verran edullisempi, mutta kannattaa olla tarkkana - kaikki ei suinkaan ollut edullista! Heräteostot ovat herkässä, koska valikoima on niin suuri ja värikirjo laaja!

Suosittelemme palaamaan keskustaan päin (matkaa Stockalle tulee alle kilometri!) kävellen, koska matkalle osuu kangaskauppoja enemmänkin. Itse Karnaluksista löytyy mm. vuorikankaita, tyllejä, kovikekankaita ja jonkin verran (lasten) kuviotrikoita ja puuvillakankaita. Mutta samassa korttelissa sijaitsee Abakhan Fabrics (joka tosin oli aprillipäivänä kiinni), ja muutaman sadan metrin päässä on sekä pienempiä kangaskauppoja että suuri KangaDzungel.


Kangadzungelissa aikuisten barbi-nukkeja!

Kangadzugelin ketjut on hieman helpommin tutkittavissa..


Tässä kohtaa olimme jo niin väri- ja kuosiähkyssä, ettemme osanneet ostaa kankaita matkaamme, mutta seuraavan kerran, kun kaipaan jotain erikoisempaa kangasta, suuntaan kyllä Tallinnaan. Hintataso kankaissa ei ollut edullisempi, mutta valikoimat ovat niin paljon laajemmat, että matka varmasti kannattaa!

Koska kuitenkin olimme tällaisella käsityö-/ väri-iloitteluretkellä, menimme syömään mainioon Manna La Roosaan, jonka sisustus viihdyttää yhtä värikkäitä ruokia odotellessa. Ja suositellut jälkiruuat kruunasivat kokemuksen <3


Muista katsoa myös kattoon

Tästä puuttuu jotain..

No nyt! :)

Namskis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti